Gent Cakaj zhvilloi këtë të enjte një takim zyrtar me ministrin e Jashtëm të Çekisë, Tomáš Petříček.

Gjatë qëndrimit në Pragë, Cakaj tha se ata diskutuan veçanërisht për rëndësinë e rritjes së ndërveprimit ekonomik mes dy vendeve.

“Mbajtja e mbledhjes të Grupit të Përbashkët të Punës për Bashkëpunim Ekonomik dhe fillimi i fluturimeve direkte Tiranë-Pragë, janë hapa të domosdoshëm për të forcuar tutje lidhjen ekonomike mes dy vendeve.”

Po ashtu, u fol edhe për rëndësinë e mbajtjes së Konferencës së Parë Ndërqeveritare mes Shqipërisë e Bashkimit Evropian. Cakaj tha se Çekia është një mbështetëse e fuqishme politike e zgjerimit të BE-së në Ballkanin Perëndimor dhe mbetet e gatshme edhe për dhënien e ndihmës teknike në rrugën evropiane të Shqipërisë.

“Në fund, vlen të theksohet se bashkëpunimi në rrafshin e diplomacisë shumëpalëshe mbetet jashtëzakonisht i vyer. Krahas bashkëpunimit, veçanërisht në dimensionin njerëzor, në kuadër të OSBE-së, tashmë ekziston edhe mbështetja për përpjekjen e Shqipërisë për t’u bërë anëtar jo i përhershëm i Këshillit të Sigurimit 2022-2023.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *