Subscribe

Kjo anije me emigrantë e cila po lundronte në ujërat mes Turqisë dhe Greqisë ka mundur të shpëtohet nga forcat detare shqiptare.

 

Anija “Oriku” i ka dorëzuar rojës bregdetare turke 111 refugjate nga Siria, Iraku e Palestina të cilët po udhëtonin drejt Greqisë.

 

Pas një nate intensive dhe 3 operacioneve të zhvilluara në det të hapur është bërë e mundur shpëtimi i tyre nga ujërat e detit Egje.

 

Lajmin e ka publikuar përmes rrjeteve sociale edhe ministrja e mbrojtjes Olta Xhaçka së bashku me pamjet e operacionit të shpëtimit të 111 emigrantëve.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *