Gjykata e Tiranës dënoi me 4 vite burg Vehbi Alimuçën, ish-pronarin e kompanisë VEFA të akuzuar për pastrim parash. Prokurori kërkoi dënimin 6 vjet heqje lirie, por pas pranimit të gjykimit të shkurtuar ai u dënua përfundimisht me 4 vite burg. Ndërkohë, për të njëjtin akuze, Gjykata e Tiranës ka pranuar kërkesën e prokurorisë pak muaj më parë dhe ka dënuar me 4 vjet burgim edhe djalin e tij, Artan Alimuçaj. Gjithashtu Gjykata vendosi dhe konfiskimin e 328 mijë dollarëve ne nje llogari bankare ne Hungari ne emër të ish-pronarit të VEFA-s. Sipas hetimit të prokurorisë, rezulton se këto para kishin prejardhjen nga aktiviteti i paligjshëm i Vehbi Alimuçaj deri në vitin 1997, kohë kur u rrëzua skema e tij piramidale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *