Te vetmit qe protestuan ne 5-vjetorin e tragjedisë se 21 janarit, ishin një grup qytetarësh dhe aktivistësh politikë. Ata u mblodhën para Prokurorisë së Përgjithshme, duke kërkuar hetimin e plote te ngjarjeve te 21 janarit 2011, ku mbetën të vrarë 4 persona. Sipas protestuesve, organi qendror i akuzës duhet të marrë si të pandehur të gjithë krerët politike, përfshire ish-kryeministrin Berisha, kryeministrin Rama dhe kreun e kuvendit Meta, qe konsiderohen përgjegjës për ngjarjet e dhunshme. Tubuesit i kërkuan kryeprokurorit Llalla, hapjen e hetimeve dhe vënien para përgjegjësisë të gjithë atyre që qëlluan në drejtim të protestuesve, por edhe të ish- Ministrit të Brendshëm Lulzim Basha, i cili sipas tyre dha urdhër të qëllohej. Aktivistët protestuan dhe para dyerve të Parlamentit. Ata thanë se në të gjithë këta 21 janarë nuk ka vetëm viktima, por edhe përfitues nga vdekja, si shtetarë të korruptuar dhe bashkëpunëtorë të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *