Një zjarr I madh ka përfshinë një territor të konsiderueshëm në fshatin aliko të Bashkisë Finiq.

Zjarri I shkaktuar nga  energjia elektrike është përhapur me shpejtësi reth orës 17:00 të pasdites.

Bashkia e Finiqit ka kërkuar menjehërë ndihme pasi flakët rrezikonin banesat . Mjete zjarrëfikese nga Saranda dhe Delvina kanë shkuar në ndihmë të autoriteteve lokale të Finiqit.

Një pjesë e banoreve janë evakuuar për shkak se era ka favorizuar përhapjen e shpejte të flakeve.

Po ashtu Bashkia e Finiqit ka kërkuar edhe ndërhyrjen nga Ministrisë së Mbrojtjes për të shuar flakët me helikoptere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *