Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy ka konfirmuar se korridoret humanitare janë në vend për të lejuar që ata në Mariupol dhe Volnovakha të largohen.

 

Në një fjalim, Zelenskyy u shpreh: “Ne arritëm të arrijmë një marrëveshje për të ofruar ndihmë për ato qytete në Ukrainë që janë në situatën më të rëndë dhe më të keqe, Mariupol dhe Volnovakha, për të shpëtuar fëmijët, gratë dhe të moshuarit. Për të siguruar mjekim dhe ushqim atyre që qëndrojnë atje në ato vende.

 

“Ata njerëz që dëshirojnë të largohen nga këto vende duhet të jenë në gjendje ta bëjnë këtë tani, duke përdorur korridorin humanitar, por, ata që munden, duhet të vazhdojnë të luftojnë.

 

“Ne bëjmë gjithçka që mundemi nga ana jonë për t’u siguruar që kjo marrëveshje të funksionojë, në lidhje me korridoret humanitare dhe do të shohim nëse mund të shkojmë edhe më tej në negociatat tona me Rusinë.”

 

Ai përshëndeti gjithashtu përpjekjet e Polonisë, e cila ka pranuar më shumë se 600,000 refugjatë që kur trupat ruse pushtuan Ukrainën më 24 shkurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.