Një kompani kineze ka përfunduar realizimin e një godinë 10-katëshe në qytetin Changsha, në pak më shumë se një orë.

 

Me ndihmën e tre vinçave dhe një force të madhe punëtore, ndërtesa përfundoi në 28 orë dhe 45 minuta.

 

Dhomat ishin të parapërgatitura në fabrikë dhe secila pjesë u transportua në impiant me kamionë. Ato u montuan nga inxhinierët, duke përdorur vetëm vida e bullonë. Sistemi ‘living building’ u krijua që të jetë i lehtë për t’u transportuar dhe instaluar. Ky sistem, përdor pllakat e çelikut B-Core të Broad si elemente strukturore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *