Komisioni Europian ka rekomanduar vendet anëtare te unionit qe te rihapin kufijte e jashtem me date 1 korrik. Komisionerja Ilva Johanson deklaroi para dy javesh se vendet e Ballkanit perendimor do te favorizohen, pasi situata epidemiologjike eshte e ngjashme, ose edhe me e mire se disa vende te be, por ambasadoret e vendeve antare nuk e kane mbeshtetur propozimin.

komiteti i perfaqesuesve te perhershem ka vendosur te hape kufijte vetem per Malin e Zi dhe Serbine, duke perjashtuar keshtu Shqiperine dhe vendet e tjera te rajonit.

Nderkohë, listes i shtohen edhe Australia, Kanadaja, Koreja e Jugut, Japonia, Zelanda e Re dhe 7 vende te tjera. Ky vendim pritet te votohet te henen ne Parlamentin Europian, pasi disa vende kane kerkuar me shume kohe per te vleresuar te dhenat e semundjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *