Subscribe

Mbrojtja kibernetike konsiderohet një nga sfidat më të rëndësishme për forcat e armatosura shqitare. Publikimi i listës së pagave dhe targave të makinave, me të dhëna personale të qindra mijëra qytetarëve, ka ngritur pikëpyetje të shumta mbi sistemet e sigurisë në vend.

Por I pyetur për këtë cështje, ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi tha se projekti do zbatohet me ndihmën e partnerëve amerikanë dhe të NATO-s dhe se të dhënat ushtarake do jenë të mbrojtura.

 

 

NIKO PELESHI

MINISTER I MBROJTJES

 

ngjajret e fundit qe ende fuhen hetuat pasi nuk dihet nese jane ceshtje hakerimesh apo te rrjedhjes se informacionit nga punonjes te papergjegjeshem. Ne cdo rast na duhet te investojme me mirë. Mbrojtja kibernetike e nje vendi sado iz hvilluar te jete nuk mund te realizohet dot brenda kufijeve. Ndaj dhe ne jemi pjese e nje kercenimi te madh boteror. Edhe ne vendin tone ka sulme nga hakera vendas por dhe vende te tjera te vendeve.

 

Minsitri foli edhe për ndërtimin e bazës ushtarake të NATO në Kuçovë, e cila do të nisë vitin tjetër Ai tha se të gjithë banorët që do preken nga projekti do të dëmshpërblehen sipas ligjit.

 

Investimi eshte historik. Do te thote siguri per vendin e rajonin. Ekonomi per zonen. Dhjetra milion euro qe do investoh3n aty. Nje shperblim te drejt. Te gjitha pronat do shpronesohen me vleren e tregut e te hartes qe eshte miratuar nga keshilli i ministrave.

 

Deklaratat Pelshi i bëri nga Elbasani ku lancoi fushatën për rekrutimet e të rinjëe në radhët e Forcave të Aramtosura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.