Takimi i UEFA-s qe u mbajt kete te enjte ne nje videokonference ne Nyon te Zvicres konfirmoi indikacionet e diteve te kaluara dhe dha nje afat perfundimtar per sezonin 2019/20, pra ai nuk duhet te shkoje pertej 3 gushtit.

Federatat jane te lira te mbyllin kampionatet ne cfaredolloj formule qe deshirojne.

Ne kete menyre 55 Federatat kane afat  deri me 27 maj per te paraqitur planet e pefundimit te kampionateve individuale.

Qellimi i UEFA-s eshte te sigurohet qe shoqatat te jene ne gjendje te luajne te gjitha ndeshjet e mbetura ne kalendar. Perndryshe, federata nderkombetare eshte e gatshme te aprovoje formula te ndryshme per mbylljen e kampionateve, te tilla si play-off, apo mini-turne.

Nese kjo nuk do te ishte e mjaftueshme, ose nese kushtet sanitare nuk garantonin sigurine maksimale per atletet dhe me gjere, do te duhet te zgjedhe ndalimin e hershem te kampionateve siç ndodhi ne Belgjike dhe Skoci dhe pritet te ndodhte se shpejti edhe ne Holande.

Ne rast te mos mbarimit te kampionateve, Federatat do te duhet te dergojne listen e ekipeve qe kualifikohen ne kupat e ardhshme evropiane bazuar ne piket e grumbulluara deri me tani ne kampionatet repsektive.

UEFA do te siguroje qe te aplikohen kriteret e merites sportive dhe transparences, per cdo klub, perndryshe nuk do te lejoje qasjen ne kompeticionet europiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *