Partia Demokratike ka zyrtarizuar propozimin e saj për tekste falas,  duke depozituar ne parlament amendamentin qe parashikon tekstet shkollore pa pagese për nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e nëntë.

 

“Shpenzimet për tekstet shkollore dhe ato ndihmëse të nxënësve në arsimin publik, nga klasa e parë deri në klasën e nëntë, mbulohen plotësisht nga buxheti i shtetit”, shkruhet ne amendamentin e opozitës.

 

Sipas PD, ky model zbatohet ne disa vende te rajonit dhe Bashkimit Europian dhe ndihmon veçanërisht familjet e varfra shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *