Subscribe

Kryeministri Edi Rama ishte në vendndërtimin e impiantit të trajtimit të mbetjeve urbane në Sharrë të Tiranës, ku u njoh nga ekipi i investitorëve, projektuesve e zbatuesve me ecurinë e projektit, i cili do te zgjidh problemin e mbetjeve për Tirane.

 

Kryeministri u ndal dhe tek debati i krijuar për inceneratorin ne Fier.

 

Teknologjia e impiantit është ndër më të avancuarat dhe garanton respektim e mjedisit. Nga njëra anë, synimi është trajtimi i mbetjeve, duke zgjidhur një problem madhor, jo vetëm për kryeqytetin, si rezultat i ndotjes që shkaktojnë grumbullimi dhe djegia tradicionale e mbetjeve dhe nga tjetër, prodhimi i energjisë së rinovueshme, që do të hidhet në rrjetin elektrik të vendit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *