Subscribe

Qeveria e Serbisë  ka reaguar pas shkarkimit të zëvendësministres serbe së drejtësisë Vesna Mikiç.  Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj liroi nga detyra Mikiç, pasi ajo deklaroi  se bombardimet e NATO-s mbi ish-Jugosllavinë ishin gjenocid ndaj shtetit dhe popullit serb.

 

Në reagimin e Qeverisë së Serbisë thuhet se Mikiç ka shprehur mendimin e saj personal dhe se serbet nuk mund te detyrohen te respektojnë ata qe u kane bere keq. Ndërkohë sipas zëvendësministres së shkarkuar, ky akt i shefit të ekzekutivit tregon se Kosova është ende larg nga normat demokratike.

 

Ne të gjithë e dimë se shkaku i të gjitha ngjarjeve në Kosovë ishte pikërisht ekstremizmi shqiptar dhe veprimet e tyre të drejtuara kundër serbëve, sepse për dekada të tëra njerëzit tanë në Kosovë kanë qenë pre e sulmeve, përdhunimeve e shkatërrimeve të tyre.

 

Sipas kryeministrit Ramush Haradinaj deklaratat  Mikic janë të papranueshme,  nxisin gjuhën e urrejtjes si dhe jane kundër vlerave e parimeve euroatlantike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *