Republikanët në Dhomën e Përfaqësuesve në Shtetet e Bashkuara, kanë nisur  hetimet te cilat kane si qellim shkarkimin e presidentit Joe Biden. Ata organizuan seancën e parë per largimin e kreut te shbtepise se bardhe duke pershkallezuar një hetim 8 mujor korrupsioni.

 

Udhëheqësi i Dhomës së Përfaqësuesve, Kevin McCarthy, deklaroi se hetimet kanë në qendër dyshimet se Hunter Biden, djali i presidentit ka përdorur dhe shfrytëzuar pozitën e të atit në aktivitete e tij të biznesit.

 

Disa nga verifikimet përfshijnë kontrrollet bankare te familjes biden dhe  deshmite e bashkepunetoreve per te vertetuar  perfshirjen e tij.

 

Ndërkohë  Shtëpia e Bardhë i ka mohuar akuzat duke e  konsideruar procesin si “pengesë politike”.

 

Presidenti Joe Biden vijon  fushatën i qetë teksa paralajmeroi se Trump dhe aleatet e tij paraqesin rrezikshmeri per demokracinë.

Ende është shumë herët për të kuptuar nëse hetuesit e Kongresit do të kërkojnë votim në Kongres, për shkarkim të Biden, pas përfundimit të seancave.

 

Djali i presidentit , Hunter Biden është akuzuar penalisht për tri shkelje, përfshirë atë se ka gënjyer kur ka blerë një armë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *