Erion Braçe ka komentuar Indeksin Vjetor nga Dhoma Amerikane e Tregtisë, e cila konstatoi një rënie të besimit të biznesit në Shqipëri.

 

Në një postim në “Facebook”, Braçe shkruan se nuk i mohon dot problemet nga korrupsioni dhe konkurrenca, elementë keto që përmendeshin në raport si pengesë për investitorët amerikane.

 

Mirëpo, sa i përket nivelit të tatimit mbi fitimin, Braçe nuk bie dakord.

 

Postimi i plotë:

Nuk mohoj dot problemet,
Nga korrupsioni tek konkurenca,
Por niveli i tatimit mbi fitimin,
Te ardhurat nga dividentet, aksionet etj, eshte me i ulet edhe se ne SHBA!

E falenderoj Dhomen Amerikane te Tregetise ne Tirane qe sherben ne menyre periodike si pasqyre e probleme te te berit biznes ne kete vend;

Nuk kam si te mohoj problemet;

Korrupsionin, burokracine, paqendrueshmerine e akteve e procedurave, paqartesine ende te pronesise se tokes se pari, prokurimet e kontratave te puneve e sherbimeve publike, mallrave, edhe pse ka patur perparim ne aspektin e ligjit, udhezimeve ne zbatim te tij; Evazionin e perhapur fiskal qe cenon barazine ne treg e konkurencen po aty, nderkohe qe perpjekja per fiskalizimin e transaksioneve ne tregje po shenon perparim etj etj.

Por,
NIVELI I TATIMIT MBI FITIMET,
TE ARDHURAT NGA DIVIDENTET, AKSIONET, DEPOZITAT, QIRATE ETJ,
TE BIZNESIT TE MADH E VIP,
ESHTE I SHESHTE, I ULET, MADJE ME I ULET EDHE SE NE VENDIN E ORIGJINES!

Aaaa po, kemi nje problem me tatimin progresiv mbi te ardhurat nga puna, vecanerisht ne fashen e mesme te larte, i cili, i kombinuar me tatimin mbi te ardhurat nga fitimet etj, reflekton pabarazi, madje padrejtesi.

KY DUHET ADRESUAR SA ME PARE,
NE MENYRE GJITHPERFSHIRESE E PERFUNDIMTARE, ME NJE LIGJ TE RI PER TATIMIN MBI TE ARDHURAT;

Per mua me nje progresivitet te shtrire kudo, te arsyeshem, te drejte,
per te gjitha te ardhurat e nje viti,
qe nuk rendon me as mbi punetoret,
as mbi shtresen e mesme te shoqerise.

Natyrisht, keto jane politika dhe politika per keto duhet.

Nderkohe une jam plotesisht dakort me ambasadoren e #SHBA se,
nje #SISTEMDREJTESIE funksional, profesional, efikas, i paster nga korrupsioni e klientelizmi, i barabarte pavaresisht statusit ekonomik e pronesor, eshte garanci jetike per drejtesi ne treg, ne prokurime, tatime, konkurence, mosmarreveshje e siguri te drejtash mbi pronesine.

Po ecim, na duhet te ecim edhe me fort duke rimekembur besimin e gjithkujt me akte te qarta qe demokratizojne tregjet, garantojne lirine e konkurencen ne to!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.