Kryeministri Rama i kërkoi shpjegime presidentit serb Aleksandër Vuçiç mbi deklaratën e bërë pak ditë më parë nga ministri serb i mbrojtjes.

 

Aleksandër Vulin, tha pas deklaratave të kryeministri Rama gjatë mbledhjes së dy qeverie Kosovë-Shqipëri, se kjo është përpjekje për të krijuar “Shqipërinë e Madhe”. Sipas tij, ky është një lajm i një katastrofe të madhe, prishjes dhe shkatërrimit të shteteve dhe kombeve në ballkan.

 

“Vetëm serbët e bashkuar mund të ndalojnë “Shqipërinë e Madhe” dhe sa më shpejt të bashkohemi institucionalisht, aq më shpejt do të fillojë koha e paqes në Ballkan”, ka deklaruar Vulin.

 

Pikërisht për këtë deklaratë, përmes një postimi në tëitter, rama, duke etiketuar presidentin serb shkruan, i kërkon llogari presidentit serb të qartësojë deklaratën e ministrit të tij të mbrotjes.

“Vucic, është kjo e vërtetë apo është një ‘meme’ që tallet me trurin e kulluar dhe gojën e ndyrë që e mbajti të gjithë rajonin tonë në errësirë për shekuj? Unë uroj shumë që të jetë një meme, përndryshe kjo do të ishte një shfaqje e dëshpëruar e të menduarit të mjerë që duhet ta dënoni pa asnjë dyshim!”, shkruan Rama në postimin e tij.

 

Me poshte deklarata e Vulin qe solli reagimin e Rames:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *