Subscribe

Parlamenti do te punoje online gjate kohes qe Shqiperia po perballet me koronavirusin. Administrata e Kuvendit po pergatit infrastrukturen e nevojshme per te organizuar mbledhjet e komisioneve parlamentare e me pas te seances online .

 

Kuvendi i Shqiperise ka zgjedhur platformen per komunikimin online “webex”, te njejten qe gjate ketyre diteve kane perdorur per te zhvilluar mbledhje institucionet e Bashkimit Evropian.

 

Deputeteve iu eshte shperndare manuali i perdorimit dhe gjate javes se kaluar ata kane zhvilluar prova te mbledhjes se komisioneve.

 

Kjo eshte nje foto nga prova qe ka zhvilluar Komisioni I Ligjeve me deputetet qe kete here jane lidhur online nga shtepite e tyre, por mesohet se testime te sistemit kane zhvilluar edhe komisionet e tjera.

 

E ndersa sistemi eshte ende ne faze testimi, deputetet socialiste jane lajmeruar se se shpejti do te fillojne mbledhjet online te komisioneve.

 

Te gjitha aktet normative te miratuara nga qeveria gjate ketyre diteve ne lidhje me masat ndaj koronavirusit duhet te kalojne ne Parlament brenda 45 diteve e per kete arsye mbledhjet e Parlamentit behen te domosdoshme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *