Prokuroria e Krimeve të Rënda ka dërguar për gjykim tre gjyqtarët e apelit Durrës.

 

Gjyqtarët Kliton Spahiu, Petrit Ceno dhe Petraq Dhimitri akuzohen per Korrupsion pasiv te gjyqtareve, prokuroreve apo punonjesve te tjere te Drejtesise .

 

Ndërkohe biznesmeni Namik Sadiku akuzohet per vepren penale korrupsion aktiv te gjyqtareve, prokuroreve apo punonjesve te tjere te drejtesise.

 

Tre gjyqtaret kane hetuar nje ceshtje gjyqesore midis biznesmenit Namik Sadiku dhe  ish ortakut te tij Oliver Ushina.

 

Sipas burimeve ky I fundit e kishte paditur Sadikun per ndertimin e nje pallati 10-katesh ne zonen e Shkembit te Kavajes, ceshtje te cilen e fitoi ne shkallen e pare pikerisht ky vendim u rrezua nga Apeli me nderhyrjen e treshes se gjyqtareve te siperpermendur.

 

Për këtë rast prokuroria ka dyshime se gjyqtarët e akuzuar kanë marrë ryshfet për ti dhënë të drejte biznesmenit Namik Sadiku.

 

Ka dyshime se nje udhetim qe bene ne Spanje per te pare duelin e madh Real Madrid-Barcelona, shpenzimet gjyqtareve I jane paguar nga biznesmeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *