Një tjetër fshat i Italisë kërkon punonjës dhe kush e shkon të punojë atje, shpërblehet mirë. Fjala është për fshatin e vogël Santo Stefano di Sessanio, që ndodhet në majë të një kodrine dy orë larg Romës.

 

Marrëveshja përfshin një pagë mujore për tre vitet e para, deri në vlerën e 8,000 euro në vit, duke arritur në diçka më shumë se 21,000. Një grant i vetëm prej 20,000 € do të jepet gjithashtu për këdo që fillon një biznes të ri që ndihmon qytetin, të tilla si në industrinë e ushqimit ose shërbimit.

 

Gjithashtu marrëveshja përfshin edhe pronën me qira, por ende kjo nuk është vendosur në lidhje me sa do të paguajnë vendasit e rinj. Të vetmet kushte që ju duhet të plotësoni është të jeni nën 40 vjeç dhe të bëheni banor i Italisë, pra të merrni nënshtetësinë.

 

Sipas Kryetarit të Bashkisë Fabio Santaviça prej fillimit të tetorit kur u hap thirrja, më shumë se 1,500 persona kanë aplikuar.

 

Fshati ka vetëm 115 banorë, me më shumë se gjysmën e tyre pensionistë dhe më pak se 20 janë fëmijë nën moshën 13 vjeç.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *