Shumë vende te Bashkimit Evropian kanë ashpërsuar masat për të parandaluar përhapjene e pandemisë, cka ka sjellë dhe zëmerimin e mijëra qytetarëve.

 

Njerëzit mbushën rrugët në Londër për të kundërshtuar kufizimet e vendosura nga qeveria.

 

Protesta u përshkallëzua në përplasje me policine.

 

Autoritetet arrestuan 16 persona ndersa njoftuan se i gjobiten me masë administrative pjesemarresit pasi thyen rregullat që ndalojne grumbullimet.

 

Edhe ne Danimark shume  njerëz kundërshtuan mbylljen e vendit.

 

Autoritetet arrestuan 9 persona të cilët ndezën fishekzjarre dhe hodhën sende te forta ndaj  tyre.

 

Në Danimarke  jane mbyllur  shkollat, baret, restorantet  ndërsa nuk lejohen grumbullimet  me më shumë se pesë persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *