Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka vendosur kwtw tw shpallë fillimin e procedurave për plotësimin e 2 vendeve në Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

 

KLP-ja ka pranuar kërkesën zyrtare të drejtuesit të SPAK, Arben Kraja për plotësimin e dy vendeve vakante.

 

Sipas KLP-së, kriterët dhe mënyra e konkurimit janë të parashikuara mbi Rregulloren mbi kriteret dhe procedurën për ngritjen në detyrë të prokurorëve pranë Prokurorisë së Posaçme.

 

Mësohet se Kraja ka propozuar emrin e drejtueses së Prokurorisë së Beratit, Eloida Goxhi, e cila ka kaluar me sukses në shkallët e vetting-ut, dhe drejtuesin e Prokurorisë së Pogradecit, Sotir Kllapi, i cili po ashtu ka kaluar vetting-un.

 

Në mbledhjen e sotme, KLP ka miratuar gjithashtu edhe projektet për delegimin e 5 prokurorëve si drejtues të Prokurorive në rrethe.

 

Brahim Dragoshi është komanduar si drejtues i Prokurorisë së Apelit Shkodër. Lorenc Mërkuri komandohet drejtues i Prokurorisë Sarandë. Erion Çela komandohet drejtues i Prokurorisë Vlorë. Ludovik Doda komandohet drejtues i Prokurorisë së Apelit Durrës dhe Asllan Bajramaj drejtues i Prokurorisë Përmet.

 

Gjithashtu Lazër Çardaku dhe te Afredita Ndoi janë komanduar prokurorë respektivisht në Prokuroritë e Apelit të Shkodrës dhe Apelit të Durrësit, ndërsa Ylli Pjetërnikaj prokuror në Tiranë.

 

Ndërsa Albert Murçaj është komanduar si  Drejtues i Gjykatës së Shkallës së Parë në Shkodër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *