Pa marrë parasysh se sa shumë iu pëlqen puna, për të evituar konfliktet, duhet me patjetër të vini disa limite.

Mëposhtë gjeni disa këshilla që çdokush mund t’i ndjekë për të vendosur kufij për shefin dhe kolegët e tij në mënyrë që të ruajë qetësinë e tij.

Mos iu përgjigj menjëherë emaileve

Mënyra më e mirë për t’iu përgjigjur një emaili biznesi është të lini personin tjetër të presë. Kushdo që merr kohën për t’u përgjigjur, mund të mendojë më mirë se çfarë të shkruajë dhe menjëherë t’i japë bashkëbiseduesit të tij ndjenjën se nuk është i disponueshëm në çdo kohë dhe moment, duke vendosur kështu një nga kufijtë më të rëndësishëm profesional.

Mos kërkoni falje që nuk iu përgjigjeni menjëherë emaileve

Kjo është pjesa e dytë e rregullit: Një falje nënkupton se është bërë një gabim nga ana e personit që e kërkon atë. Nuk ka asnjë arsye për të ngarkuar një punonjës me këtë lloj presioni. Gjithashtu, nëse diçka është urgjente për një person, nuk do të thotë domosdoshmërisht se është urgjente për dikë tjetër. Duhet të ketë një ekuilibër në ritmin e punës dhe koha/si i përgjigjet emailet e tyre mund t’i ndihmojë ata ta arrijnë atë.

Kontrolloni emailet dhe mesazhet tuaja në kohë të caktuara

Çdo punonjës duhet të caktojë kohë për të kontrolluar kutinë hyrëse dhe emailin e tij në mënyrë që të krijojë një rutinë komunikimi në mënyrë që të mos humbasë në labirintin e mesazheve ose të harrojë të përgjigjet, gjë që mund të krijojë stres dhe lodhje shtesë.

Mos merrni përsipër punë shtesë

Ndonjëherë kjo mund të funksionojë kundër ekipit të zyrës dhe madje të jetë anti-bashkëpunuese, megjithatë kushdo që del vullnetar, qoftë edhe një herë, për t’i shërbyer dikujt tjetër, zakonisht kthehet në “viktimë”, pasi ata tashmë e kanë treguar disponueshmërinë e tyre.  Nuk është gjë e keqe të kesh një jetë jashtë punës dhe të bësh atë që mundesh për të shmangur lodhjen e panevojshme. Në fund të fundit, nëse ne nuk e mbrojmë veten, askush tjetër nuk do ta mbrojë./vizionplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *