Pasi francezët injoruan rregulluat për të qëndruar në shtëpi, tashmë qeveria kërkon nga ata që të justifikojnë daljet e tyre nga shtëpia, edhe nëse u duhet të ikin deri në dyqan.

 

Presidenti francez, Emmanuel Macron njoftoi më herët se qytetarët duhet të vetizolohen për 15 ditë në shtëpi dhe lëvizjet e tyre duhet të reduktohen.

 

Ai tha se qytetarët duhet të dalin nga shtëpia vetëm në rast nevoje: për punë, për të marrë shërbim mjekësor etj.

 

Mirëpo, tashmë, në Francë duhet të plotësojnë një formular dhe të tregojnë arsyet pse dëshirojnë të dalin jashtë. Autoritetet do të ndalojnë në rrugë çdo person për t’i kontrolluar nëse janë të pajisur me formularë.

 

Në dokument kërkohet emri i personit, datëlindja dhe arsyet pse kërkon të dalë nga shtëpia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *