Si një homazh në 55-vjetorin e ndarjes nga jeta të shkrimtarit amerikan, Ernest Hemingway, në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë çelet ekspozita qe prezanton veprat e tij. I botuar për herë të parë në shqip në vitin 1961 romani “lamtumirë armë” do të çelte rrugën e përkthimeve dhe botimeve të tjera. Ne ekspozite do te mund te njiheni jo vetëm me ribotimet më të fundit, por edhe me botimet më të hershme në shqip, të cilat ruhen në fondin e arkivës. Biblioteka Kombëtare krahas botimeve në gjuhën shqipe mban ne arkivin e saj edhe botime në gjuhët të huaja si në anglisht, frëngjisht apo rusisht. Ekspozita do të qëndrojë e hapur për të gjithë vizitorët deri ne fund te këtij muaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *