Gjykata e Posaçme kundër Krimit dhe Korrupsionit do të vendosë sot nëse ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu do te rigjykohet apo jo per tragjedine e Gerdecit.

 

Para nisjes se seances, prinderit e femijes 7-vjeçar qe humbi jeten nga shperthimi, Feruzan dhe zZamira Durda, i janë drejtuar gjykates me një letër.

 

Ata kerkojne pranimin e kërkesës së Prokurorise Antikorrupsion për nisjen e hetimeve ndaj ish-ministrit Mediu.

 

Familja Durdaj shkruan se dosja hetimore mund t’i hapin rrugë gjykimit. Ne leter, thuhet gjithashtu se Gjykata nuk duhet te humbase ne teknikalitete, por te vendose drejtesine.

 

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu ishte nje nga personat e akuzuar si pergjegjes per ngritjen e punishtes se demontimit te municioneve ne Gerdec, ku humben jeten 26 persona e u plagosen mbi 300 te tjere.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *