Subscribe

Sot nisi në Kukës votimi nga anëtarësia e Partisë Demokratike për zgjedhjen e kandidatëve për deputetë të këtij qarku për zgjedhjet e 25 prillit 2021.

Ish-deputeti i Partisë Demokratike, Edmond Spaho tha se ndodh për herë të parë në historinë e pluralizmi në Shqipëri që një parti politike cakton kandidatët që do e përfaqësojnë në Kuvend, nëpërmjet votës së antarësisë.

Spaho shkruan se PD eshte e vendosur që përfaqësuesit e saj të jenë produkt i vullnetit të qytetarëve dhe shembull i integriteti politik.

“Sot ne Degen e PD Has filloi procesi i votimit te kandidateve te Deges per poste te larta politike. Per here te pare ne historine e pluralizmit ne Shqiperi nje parti politike cakton kandidatet qe do e perfaqesojne ne Kuvendin e Shqiperise, ne pushtetin qendror dhe vendor nepermjet votes se antaresise. Partia Demokratike eshte e vendosur qe perfaqesuesit e saj ne cdo nivel te jene produkt i vullnetit te qytetareve dhe shembull i integriteti politik, shoqeror dhe profesional. Partia Demokratike nuk ka qene dhe nuk do te jete kurre strehe e krimit dhe bandave, perfaqesuesve te oligarkeve, atyre qe shperdorojne mundin, djersen dhe taksat e qytetareve shqiptare.

Sipas Saphos, në Has ka një interesim të madh të strukturave të PD dhe anëtarësisë për të marrë pjesë dhe votuar kandidatët që ata vetë kanë propozuar.

“Shkalla shume e larte e pjesmarrjes eshte vleresimi me i shkelqyer qe antaresia dhe qytetaret i bejne praktikes se re te PD per te zgjedhur perfaqesuesit e saj ne cdo nivel perfaqesimi nepermjet parimit nje anetar nje vote, si dhe mbeshtetje e plote e inisiatives se Z. Basha per te hapur Partine dhe thelluar me tej demokracine ne te. Nje parti e hapur ku sundon demokracia eshte garanci per nje qeverisje te mire, ekonomi te zhvilluar, institucione te qendrueshme, drejtesi per te gjithe dhe progres drejt BE.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *