Lajme të mira vijnë nga Kina. Një vaksinë kundër koronavirusit, e testuar në 108 vullnetarë të shëndetshëm në Kinë do të shkaktonte me siguri një përgjigje imune tek të gjithë pjesëmarrësit. Kjo u zbulua nga një studim i kryer nga CanSino (kompania që po zhvillon vaksinën që duket premtuese).  

Pjesa më e madhe e personave tek të cilët u aplikua produkti kanë pasur një reagim imunitar, edhe pse nivelet e antitrupave për të cilët mendohej se ishin në gjendje të neutralizonin virusin ishin relativisht të ulëta.

Nuk pati efekte anësore,  kryesisht dhimbje të muskujve dhe ethe, por këto efekte u qetësuan brenda 28 ditëve pa shkaktuar komplikime. Vaksina e koronavirusit kinez, e quajtur Ad5, vendoset në krye të garës globale, përpara asaj angleze në Oksford dhe amerikane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *