Parlamenti do te vendose brenda korrikut fatin e Presidentit te Republikes Meta.

Komisioni hetimor i ngritur per shkarkimin e kryetarit te shtetit u mblodh per here te pare pas me shume se 3 muajsh dhe lajmeroi se procesi i hetimit perfundoi dhe deputetet do te hartojne raportin i cili pritet te jete gati ne 18 korrik.

Ne harkun kohor te nje viti parlamenti i eshte drejtuar dy here komisionit te Venecias ne lidhje me veprimet e presidentit; per anullimin e dates se zgjedhjeve dhe per proceduren e emerimit te anetareve te gjykates Kushtetuese.

Ne lidhje me zgjedhjet lokale, venecia vleresoi se Meta tejkaloi kompetencat, por ne rastin e dyte ata i dhane te drejte kreut te shtetit.

Mazhoranca duket se nuk e ka te veshtire te mbledhe 94 vota per shkarkimin e Metes, nese deshiron t’i shkoje ketij procesi deri ne fund.

Por vendimin final per fatin e presidentit, e merr gjykata kushtetuese e cila ende nuk ka numrin e nevojshem te anetareve per te shqyrtuar kete ceshtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *