Kryetari i parlamentit Gramoz Ruci ka ngritur shqetesimin per vonesat ne ngritjen e gjykates Kushtetuese dhe asaj te Larte.

Gjate takimit me institucionet e pavarura,  Ruci eshte ndalur tek situata ne keto dy institucione te cilat 4 vjet pas miratimit te reformes ne drejtesi, nuk jane funksionale.

“Kuvendi dhe unë personalisht jemi të shqetësuar nga këto vonesa. Së shpejti parlamenti do të shqyrtojë më vete çështjen e plotësimit të vakancave në gjykatën e lartë e gjykatën kushtetuese, do të vendosë lupën dhe do ta analizojë në mënyrë të detajuar këtë proces.

Nga ana tjeter kryeparlamentari Ruci theksoi se drejtesia duhet te funksionoje per qytetaret edhe ne kete situate te veshtire te krijuar si pasoje e pandemise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *