Bota po shënon një moment historik të zymtë për shkak të koronavirusit. Sipas Universietit Johns Hopkins, në të gjithë botën ka më shumë se 20 milionë njerëz të infektuar, ndërsa mbi 736 mijë pacientë kanë vdekur.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë më të prekurat. Atje janë regjistruar më shumë se ¼ e të gjitha rasteve, afërsisht pesë milionë, dhe ka numrin më të lartë të vdekjeve.

Brazili nga ana tjetër mban vendin e tyë me tre milionë raste e më pas vjen India me 2.2 milionë të infektuar.

Në pesëshe bëjnë pjesë edhe Rusia me 900 mijë të prekur dhe Afrika e Jugut me 560 mijë raste.

Covid-19 u zbulua për herë të parë në qytetin Wuhan, Kinë, në fund të vitit 2019. Shpërthimi u shpall një pandemi globale nga Organizata Botërore e Shëndetit në 11 mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *