Lideri i opozitës Lulzim Basha ka nisur sot vizitën e tij te pare si kryetar i PD ne Shtetet e Bashkuara te Amerikës. Basha shoqërohet nga deputetet Eduard Selami, Gent Strazimiri, Jorida Tabaku dhe kryerepublikani Fatmir Mediu. Ai pritet te takoje zyrtarë të lartë të administratës dhe politikës amerikane. Gjate takimeve, çështjet kryesore qe pritet te diskutohen jane reforma ne drejtësi, zbatimi i dekriminalizimit si dhe zhvillimi i zgjedhjeve ne përputhje me standardet ndërkombëtare. Gjithashtu, pjese e takimeve me zyrtaret amerikane, do te jene programi i Partisë Demokratike per qeverisjen e vendit. Vizita e pare e kryetarit të partisë demokratike në SHBA përkon me 25 vjetorin e rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe SHBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *