Subscribe

Pas akomidimit në disa hotele të Durrësit, kryeministri Edi Rama vizitoi refugjatët afganë që mbërritën në orët e para të së premtes në Shqipëri.

 

Shefi i qeverisë bisedoi nga afër me afganët dhe dëgjoi përjetimet e tyre, ndërsa me vete kishte edhe disa dhurata për fëmijët.

 

Një prej refugjatëve i tregoi Ramës se për ta Shqipëria është si parajsë, krahasuar me Afganistanin.

 

Pjesë nga biseda mes Edi Ramës dhe refugjatëve afganë:

 

Refugjatët: Kanë qenë shumë të kujdesshëm. Kanë qenë të gjithë shumë të gjindsshëm. Kanë bërë maksimumin. Nuk ka qenë e lehtë, për të qenë të sinqertë. Ende duket jo reale, duket si makth nga i cili do të zgjohemi, por realiteti është ky që është. Të vish këtu, duket si të vish nga ferri në parajsë.

 

Edi Rama: Kemi sjellë disa gjëra për fëmijët. Më në fund ia dolët.

 

Refugjatët: Jam i bindur se do t’i pëlqejnë shumë.

 

Edi Rama: Të thash që kemi qenë në këtë pozitë 30 vjet më parë.

 

Refugjatët: Po, por jo shumë njerëz do ta kujtonin këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.