Subscribe

Pas tërmetit shkatërrimtar inxhinieret hedhin idenë që Shqipëria të ndjekë shembullin e Turqisë. Sipas tyre duhet një të moratorium për ndërtimet e reja deri sa në projekt të përfshihet kriteri sizmik si dhe për përfshihen kodet e reja në ndërtim.

 

Për ekspertin Arben Dervishi nga tërmetet që preken vendin duhet të nxirren mësime. Njësitë vendore nuk duhet të japin më leje ndërtimi firmave fantazmë që hapen dhe mbyllen vetëm pasi përfundojnë një pallat.

 

Edhe tërmeti i 26 nëntorit evidentoi se ndërtimet cilësore i rezistuan goditjeve, kryesisht në Tiranë, ndërsa sa i përket godinave të shkatërruara apo të dëmtuara  rëndë duhet një inspektim i detajuar për të nxjerrë përgjegjësit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.