Subscribe

Dhjetera shtetas të huaj nga India, ishujt Filipine dhe Indonezia kanë mbërritur në Vlorë për të punuar në sektorin e turizmit.

 

Ata aplikuan ditën e sotme pranë drejtorisë së emigracionit për të marrë lejen e qëndrimit.

 

Emigrantët u shprehën të kënaqur për kontratat e ofruara nga punëdhënësit, të cilat variojnë nga 6 muaj deri në 1 vit. Ndërsa ka dhe nga ata që tashmë kanë mësuar të flasin shqip.

 

INDIANE

 

Unë jam Indian. Unë punoj në Green cost plaza. Unë pëlqej Albania. Unë pëlqej shqiptarët. Po hera e parë.

 

Jam nga India. Është hera e parë që vijë në Shqipëri. Eshtë një vend shumë i bukur. Është hera e parë që do punojë këtu në Shqipëri. 

 

 INDIANE

Jam këtu për të punuar. Është hera e parë. Ndihem mirë.

 

Vitet e fundit sektori i turizmit po përballet me vështirësi për shkak të mungesës së burimeve njerëzore. Kjo gjë ka bërë që operatorët turistik dhe strukturat hoteliere të hedhin sytë jashtë tregut vendas.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.