Imuniteti natyror i krijuar nga sars covid 2, mbron nga riinfektimi dhe varianti i ri delta. Ky është konkluzioni i studimit të fundit të Ministrisë së Shëndetësisë në Indi ku u konkuldua se mbrojtja është rreth 100%.

Epidemiologu Ilir Alimehmeti  e argumenton këtë studim me faktin se përpos qarkullimit në masë të këtij varianti në indi, riinfektimet kanë qënë në shifra minore.

Sa i përket dyshimeve të autoriteteve për praninë e variantit delta në shqipëri,  epidemiologu Artan Simaku, pohon se me shumë gjasa ai është në qarkullim, marrë shkasë nga  rritja e rasteve të reja ditëve të fundit, qarkullimi i mutacionit Delta në vendet fqinjësi dhe lëvizja e turistëve gjatë sezonit .

 

Referuar të dhenave që ka organizata botërore e shëndetësisë, varianti delta pritet të jetë mbizotërues gjatë stinës së vjeshtës në Europë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.