Google së fundmi duket se do të bëjë gjurmimin e përdoruesve të cilët  përdorin një pjesë të informacioneve për qëllime marketingu dhe reklamimi.

 

Gjurmimi ka si qëllim që të parandalojë një fenomen të tillë me qëllim që të mos ketë abuzime në aqsnjë drejtim.

 

Sipas një raporti nga Financial Times, shfletuesi Brave ka akuzuar Google se gjurmon përdoruesit përmes faqeve të fshehura të internetit, përmes të cilave informacionet e përdoruesve janë mbledhur dhe më pas përdoren për qëllime marketingu.

 

Ky informacion u zbulua fillimisht nga Johnny Ryan, një drejtues i politikës së intimitetit në Brave, i cili gjeti faqet e internetit sekrete pasi pa të dhënat e tij të gjurmimit të tregtuara në bursën e aksioneve të marketingut në Google. Pas kësaj, informacioni i shpalosur iu dërgua autoriteteve rregullatore në Irlandë për kërkime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *