Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel do të propozojë disa masa që synojnë parandalimin e transmetimit të koronavirusit.

Një nga masat që do të ndërmerren është ndëshkimi me gjobë minimum 50 euro për të gjithë ata persona që refuzojnë mbajtjen e maskës mbrojtëse në publik.

Po ashtu do të kufizohet deri në 25 pjesëmarrës numri i personave që mund të marrin pjesë në ambiente të mbyllura.

“Fatkeqësisht, javën e kaluar u evidentua se festimet mes familjarëve dhe miqve mund të shpërndajnë infeksionin.”

Kjo masë do të aplikohet, pasi javn e kaluar është shënuar një rritje e të prekurve me COVID, kryesisht për shkak të grumbullimeve private.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *