Këngëtarja Eneda Tarifa është me origjinë nga qyteti i Gjirokastrës, të cilin e ka vizituar së fundmi dhe është bërë nostalgjike për vendlindjen e saj. Këngëtarja ka postuar në llogarinë e saj në “Instagram” një foto nga ky qytet duke treguar se ndihet shumë krenare për origjinën.

 

 

Qyteti hijerëndë, qyteti i kështjellës së argjendtë, qyteti i gjyshërve të mi… Nuk di a do mund të ndahem shpirtërisht ndonjëherë nga ky qytet madhështor ku siç thotë Kadareja në “Kronikë në gur”: Një i pirë po të pengohet mund të bjerë në avllinë e një shtëpie tjetër. Nuk mund të mos ta lidhësh Gjirokastrën me Kadarenë. Ata janë një. Krenare për origjinën time…. Arsyeja pse jam kjo që jam….”-ka shkruar këngëtarja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.