Situata e vështirë që po kalon bota si pasojë e koronavirusit pritet të reflektohet tek nje tjetër kompeticion i madh.

 

Për herë të pare kryeministri japonez Shinzo Abe ka hapur mundësine që lojerat të shtyhen përtej fundit të muajit korrik. Shendeti i sportistëve ështe më i rëndesishmi, tha Abe për mediat japoneze.

 

Por Komitetin olimpik nderkombetar e ka vëne në vështiresi edhe vendimi i prere i komitetit olimpik të Kanadase që ka vendosur te mos coje sportiste në Tokio nëse lojërat do mbahen këtë verë.

 

Në anen tjetër mediat zbuluan se Australia i ka njoftuar tashmë sportistet e vet se Olimpiada do zhvillohet në veren e 2021. Megjithatë asgjë për momentin nuk ështe zyrtare me përjashtim të faktit se vendimi pritet të merret më 15 prill. Kujtojme qe edhe Kampionati Europian dhe Kupa e Amerikes u shtynë per veren e vitit 2021.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.