Një paketë legjislative për 95 miliardë dollarë ndihmë për Ukrainën, Izraelin dhe Tajvanin pritet të kalojë në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA me miratim të gjerë, duke kapërcyer kundërshtimin e ashpër nga republikanët.

Votimi procedural kaloi 316-94, me më shumë mbështetje nga demokratët në një dhomë ku republikanët kanë një shumicë të vogël, duke avancuar një paketë ndihme të ngjashme me atë që kaloi në Senatin me shumicë demokratike në shkurt.

Përveç ndihmës për aleatët, paketa përfshin një dispozitë për transferimin e aseteve të ngrira ruse në Ukrainë dhe sanksione që synojnë të godasin Hamasin dhe Iranin. Gjithashtu po përpiqet të detyrojë kompaninë kineze ByteDance të shesë platformën e mediave sociale TikTok, e cila përndryshe do të ndalohet në SHBA.

Paketa përfshin më shumë se 95 miliardë dollarë ndihmë për sigurinë, duke përfshirë 9.1 miliardë dollarë për ndihmën humanitare, të cilën demokratët kishin kërkuar.

Nëse Dhoma përfundimisht miraton paketën legjislative, siç pritej, Senati do të duhet të ndjekë shembullin dhe më pas t’ia dërgojë Presidentit Biden për ta nënshkruar ligjin.

Disa republikanë kundërshtojnë ndihmën për Ukrainën, përfshirë kandidatin presidencial Donald Trump, i cili ka dhënë sinjale të përziera se çfarë qëndrimi do të mbajë nëse zgjidhet.

Nga ana tjetër, disa demokratë kundërshtojnë disa dispozita të projektligjit, veçanërisht në lidhje me ndihmën për Izraelin, dhe kishin shtyrë të përfshinte më shumë kushte për ofrimin e kësaj ndihme. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *