Dy mjekët Juljan Malaj dhe Ermal Gjeçi,si dhe infermieri Bledi Bërdalli, të cilët u arrestuan, pasi mjekuan në një banesë në Fier Nuredin Dumanin, kanë dëshmuar se nuk kishin dijeni për të shkuarën e tij kriminale.

 

Ata thanë se ishte një i njohuri i përbashkët i Dumanit ai që i thirri për ndihmë, ndaj bënë detyrën e tyre, bazuar dhe në betimin e Hipokratit.

 

“Kemi shkuar te banesa e personit të plagosur të shoqëruar nga një i njohur. Nuk kishim dijeni për të shkuarën e tij kriminale. Kemi bërë detyrën si mjekë për t’i ofruar ndihmën paraprake të shpejtë një njeriu. Kjo bazuar edhe në betimin e Hipokratit si profesionistë dhe në çfarëdo lloj situate që të ndodhemi nuk mund t’i mohojmë kujdesin shëndetësor askujt”, mësohet të kenë thënë tre bluzat e bardha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *