Subscribe

Ndonëse Shqipëria është nje vend ku turizmi shihet si prioritet për zhvillimin e ekonomisë, fale resurseve, bregdetit apo objekteve të shumta trashëgimisë, vëmendja ndaj monumenteve të kulturës mungon.

 

Kjo është pamja që të ofron sot kalaja e Peqinit, e njohur me emrin Klaudiana.

 

Në brendësi të saj rriten shkurre dhe mungesa e investimi ka bërë që të degradojë çdo ditë.

 

Për drejtorin e arsimit dhe kulturës në Peqin,  pastrimi dhe mirëmbajta e kalasë është bere nga punonjësit e shërbimit te bashkisë se qytetit, por mirëmbajtja nuk është e pushtetit vendor

 

Kalaja e Peqinit ose Kaludiana ishte një nga stacionet të rëndësishme të rrugës Egnatia ne antikitet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *