Kuvendi pritet të miratojë këtë muaj draftin e amnistisë fiskale, por a do të jetë I suksesshëm ky ligj, apo rrezikon të dështojë?  Ish ministri I ekonomsië Anastas Angjeli, I ftuar në emisionin E-zonë me gazetaren Rajmonda Lajthia renditi tre kushte që ky ligj të ketë suskes në zbatim.

Së pari drafti duhet të ketë konsensus politik, pasi është shumë I rëndësishëm për të ofruar besim. Së dyti, duhet të ketë konsesusin edhe të strukturave ndërkobëtare, me të cilët unë di se po vijojnë negociatat për të dhe gjetur formën më të mirë të ligjit. Ndërsa konsensusi I tretë është ai me grupet e interesit, ku përfshihen individët, biznesi dhe qeveria.

Fakti që ndër vite janë aplikuar edhe ligje të ngjashme, sipas Angjelit, duhet të jenë nxjerrë mësime që gabimet e së kaluarës të shmangen në draftin e radhës.  Por nisma të tilla kanë edhe pikpyetje të forta në zbatim, sipas ish ministrit socialist.

Për Angjelin, gjithsesi, është shumë e rëndësishme se cilat do të jenë organet që do të merren me këtë cështje.

“Është padiskutim shumë e rëndësishme dhe thelbësore se cilat do të jenë organet kompetente që do te merren me këtë cështje në mënyrë që të ngushtohen ne maksimum kanalet që lejojnë të bësh veprime të paligjshme të pastrimit të parave apo të përdorimut të parave të krimit dhe terrorizmit në këtë cështje. Unë besoj se do të ketë vështrim të hollësishëm të akteve nënligjore për zbatimin e ligjit.

Angjeli shtoi në emission se ish zyrtare, drejtore e e ministrave të së kaluaarës përjashtohen nga përfitimet e Amnistisë Fiskale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *