Ngjela: Pse lodheni kot! Nuk ka mundësi që të ketë drejtësi shoqërore në Shqipëri. Nuk ka zgjedhje të lira. Më tregoni që nga ’92-i dhe është turp. Kush ka qenë zgjedhje e lirë?-Asnjë. Atëherë pse nuk ka zgjedhje të lira?-Sepse nuk ka Komision Qendror. Kush e kontrollon këtë Komision?-Gjithë partitë e mëdha. Ata nxjerrin komisionerët, ata nxjerrin të gjithë. Çdo na sillte neve si përparësi, votimi i emigracionit? Votën e pakontrolluar. Demokraci do të thotë pluralizëm, jo unifikim. Ata nuk janë të sigurt për votën. PD dhe PS i ndajnë gjysmë për gjysmë votat e partive të vogla. E kuptoni ku është thembra e Akilit? Nuk kemi zgjedhje të lira.

A do vijnë? -Pa pushtet gjyqësor të pavarur nuk mund të ketë zgjedhje të lira. Në qoftë se ata që kanë marrë përsipër ta bëjnë këtë, na garanton zgjedhjet e lira.

Alban Dudushi: Pavarësisht nga kjo panoramë e zymtë e zgjedhjeve që bëre, ti vetë do të marrësh pjesë duke u kandiduar apo nuk do të marrësh pjesë?

Spartak Ngjela: Ky është një ekuacion i cili nuk zgjidhet dot tani. Prioriteti është që të marr pjesë, po po është kështu siç ju tregova, nuk marr pjesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *