Më shumë se 20,000 e-mail-e të dërguara gjatë fushatës nga Presidenti Francez Emmanuel Macron janë publikuar nga Wikileaks.

 

Uebsajti publikoi e-mail-et ditën e Hëne dhe janë të kërkueshme në arkivat e saj. Publikimi i e-mail-eve të Macron vjen tre muaj pasi u tha se fushata e Macron ishte hakuar pak përpara zgjedhjes së tij.

 

Wikileaks, i njohur gjerësisht për publikimin e mijërave dokumenteve dhe regjistrave të agjencive Amerikane të inteligjencës, tha se e-mail-et datojnë që nga Marsi i 2009-tës deri më 24 Prill 2017.

 

Organizata tha se janë 21,075 e-mail-e të marra nga posta elektronike e Macron të verifikuara. Gjithashtu publikoi edhe 50,773 e-mail-e të tjera që pa verifikuara.

 

Në total janë 71,848 e-mail-e me 26,506 skedarë dhe 4,493 dërgues unikë. Njoftimi se Macron ishte hakuar u bë publik më 5 Maj, pak ditë përpara se të fitonte përballjen me Marine Le Pen, shkruan PC World.al.

 

Drejtuesit e fushatës së tij kanë fajësuar Rusinë për hakimin ndërsa hulumtuesit thonë se Fancy Bear fshihet edhe pak këtij sulmi.

 

Rusia ka mohuar përfshirjen dhe shefi i agjencisë franceze për sigurinë kibernetike kishte hedhur poshtë pretendimet si rezultat i mungesës së provave.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *