Ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, ka akuzuar administratën “Biden” për keqpërdorimin e fondeve, duke neglizhuar sigurinë e institucioneve arsimore.

 

Trump nënvizoi se kongresi amerikan ka miratuar miliarda dollarë për të ndihmuar Ukrainën, por asnjë paketë për sigurinë e shkollave.

 

DONALD TRUMP

ISH-PRESIDENT I SHBA  

 

“Nëse ne mund të dërgojë miliarda në Ukrainë, ne duhet të jemi në gjendje të ëjmë gjithçka që fëmijët të jenë të sigurt. Ne shpenzuam triliona në Irak dhe Afganistan dhe nuk morëm asgjë në këmbim. Kongresi duhet të votojë menjëherë për të marrë mbrapsht çdo qindarkë parash të papërdorura të ndihmës “Covid” dhe përdorni ato para për të vendosur shpejt sigurinë e padepërtueshme në çdo shkollë në të gjithë vendin tonë.”

 

Po ashtu ish-presidenti nënvizoi se kontrollet nuk duhet të fokusohen tek shitja e armëve, por në infrastrukturën e shkollave.

 

DONALD TRUMP

ISH-KRYEMINSTËR

 

“Amerikanëve të denjë duhet t’u lejohen armët e zjarrit të mbrohen kundër “të keqes”. Por ajo që duhet të bëjmë është një riparim  të sigurisë së shkollës, me pika të vetme hyrjeje të fortifikuara duke përfshirë detektorë metali dhe të paktën një oficer policie të armatosur në çdo godinë. Demokratët  janë duke penguar  masa të tilla të sigurisë.”

 

Më herët Trump lexoi emrat e nxënësve dhe mësuesve që mbetën të vrarë në Teksas, pas një sulmi brutal me armë nga një i ri 18-vjeçar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *