Prej më shumë se 24 orësh, territori i Bashkisë Pukë po karakterizohet nga reshje intensive shiu, të cilat shpesh janë në formen e rrebeshit. Për pasojë, në disa prej akseve rurale të njësive administrative Gjegjan e Qelëz ka dëmtime të rrugëve, kryesisht nga rreshqitjet e inerteve.

 

Probleme janë shfaqur thuajse në të gjithe akset rurale të njësisë administrati Qelëz, ndërsa karakterizohet nga rënia e gurëve dhe rruga kryesore që lidh Qelzen me qytetin e Pukës. Prurjet e shumta ujore i bëjnë të pakalueshme me mjete momentalisht rrugen e fshatrave Ukth, Buzhalë dhe Levrushk në Qelëz dhe rrugen e re të Kabashit në njësinë administrative Rrape.

 

Linjat elektrike kanë pasur probleme në fshatrat e njësisë administrative Luf-Qerret ku fal ndërhyrjes së shpejt është bërë i mundur rikthimi i energjisë, teksa pa energji aktualisht është vetëm fshati Kaftallë, ku vijon puna për evitimin e defektit të shkaktuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *