Kabineti qeveritar gjerman ka miratuar propozimin e Ministrit të Shëndetësisë, Jens Spahn për ta vlerësuar pandeminë në bazë të treguesve të rinj.

Qeveria gjermaneka filluar rishikimin e Ligjit për Mbrojtjen nga Infektimet. Incidenca shtatë ditore nuk do të jetë më faktori vendimtar në trajtimin e pandemisë. Në vend të kësaj, formulimi i propozuar thotë se në veçanti numri i pacientëve me korona të pranuar në klinikat rajonale për 100.000 banorë brenda shtatë ditëve do të ishte “kriteri matës thelbësor” për marrjen e masave mbrojtëse.

Në propozim thuhet më tej se përveç shtrimeve në spital, “treguesit e mëtejshëm” duhet të merren parasysh në vlerësimin e incidencës së infektimeve. Përmenden numri i infektimeve të reja për 100.000 banorë në shtatë ditë – të diferencuara sipas grupmoshave -, kapacitetet në dispozicion të kujdesit intensiv dhe numri i personave të vaksinuar. Qeveritë e landeve atëherë duhet të jenë në gjendje të përcaktojnë vlerat e pragut për të gjithë treguesit e listuar, duke marrë parasysh kapacitetet përkatëse të kujdesit spitalor.

Spahn u bën thirrje landeve federale

Ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn kishte paraqitur propozimin për tregues të rinj për të vlerësuar situatën e koronës. “Sa më pak njerëz të trajtohen në spital për shkak të COVID -it, aq më shumë liri është e mundur,” tha ai për gazetat e grupit mediatik Funke. Në të ardhmen, landet federale duhet të orientojnë politikën e tyre pandemike në këtë parim udhëzues. “Kur shkalla e vaksinimit është e lartë, incidenca nuk bëhet e tepërt, por e humbet rëndësinë e saj.”

Ndihma për formulimin për grupet parlamentare të koalicionit të CDU / CSU dhe SPD tani do të diskutohet më tej në Bundestag. Ai pritet të miratohet në javën e ardhshme. Sfondi për këtë është se numri i infektimeve të reja (incidenca), të përdorura më parë si një tregues qendror, nuk ka më një ndikim kaq të drejtpërdrejtë në barrën e spitaleve, duke pasur parasysh përparimin në vaksinim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *