Koronavirusi iu ka marrë jetën deri më tani 340,616 njerëzve në të gjithë botën, ndërsa numërohen gjithsej mbi 5,3 milionë të infektuar dhe 2,178,850 kanë arritur që të shërohen.

Pavarësisht se mbi 2 milionë pacientë janë shëruar nga koronavirusi dhe ndodhen në  gjendje të mirë shëndetësore, mbetet shqetësuese fakti që regjistrohen 5,205,900.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës renditen në vendin e parë për numrin më të lartë të të prekurve nga COVID. Ndërkohë, Brazili bëhet shteti i dytë me më së shumti të sëmurë, i ndjekur nga Rusia dhe Spanja.

Gjithashtu, SHBA-të shënojnë edhe shifrën më të lartë të personave të vdekur, ndërsa më pas vijnë Britania e Madhe, Italia dhe Franca.

Që prej shpërthimit të pandemisë, virusi ak arritur të përhapet në 188 shtetet të ndryshme të botës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *