Subscribe

Nuk mund të mos kujtohej në 90 vjetorin e lindjes, një nga kompozitorët më të njohur shkodranë, që emrin e tij e lartësoi me atë që deshi më shumë muzikën, dhe u be pionier i  “Kocertit Instrumental”.

Sot të rinjtë që kanë pasion muzikën dhe violinën ecin në gjurmët e Pjeter Gacit e të tjerë ikonave.

 

VASIL TOLE

AKDEMIK

“Muzika e kultivuar Shqiptare ishte ende ne formimin e tipareve qofte si gjuhe komunikimi apo dhe si repertor muzikor. Por ende nuk ishte thene fjala perfundimtare si per themelimin e gjinige kryesore te kesaj muzike.”

 

Krahu i djathtë dhe mbështetësja më e madhe e kompozitorit është bashkëshortja e tij Tamara Kudrickaja Gaci që sot ndan kujtimet me të.

 

TAMARA KUDRICKAJA GACI

BASHKESHORTJA E PJETER GACIT

“Jam i emocionuar nga fakti që kujtohet emri akoma e siç kam thënë emri i krijuesit rron sa rrojnë veprat e tij. Si krijues ai ka thene: Të tanë janë fëmijët e mi, po fëmijët a duhen njëri më shumë dhe tjetri më pak.”

 

Tradita e madhe e muzikës shqiptare dhe sidomos e asaj shkdorane nuk mund të mos kujtohet pa te, autorin e dhjetrave veprave si dhe këngëve të mëdha “Për ty atdhe” dhe “ Gryka e Kacanikut”.

 

 

One thought on “Kujtohet kompozitori Pjetër Gaci/ Autori i “Për ty atdhe” nderohet në 90-vjetorin e lindjes

 1. KUJTOHET 90 VJETORIT KOMPOZITORI PJETËR GAÇI:”PËR TY ATDHE”,DHE “GRYKA E KAÇANIKUT” MUZIKANT NGA SHKODRA! OUUU, PËT TY ATDHE; HEEEJ, NGA GRYKA
  E KAÇANIKUT; HEEEJ, PËR TY ATKRE; OREEE, NGA ÇYKA E PAÇAVRIKUT; EU, KAÇANIK
  TY TË RAFTË PIKA; AUH, PAÇAVRIK HY TË VRAFTË FRIKA;O,ARMIKUN E SHKATRROVE
  ORE ÇARAFIKUN E SHKALLMOVE; GURGULLON GRYKA E KAÇANIKUT,ÇTURBULLON
  OR ÇYKA E ÇARRANIKUT; VËRSHËLLON LUMI TRUPA ANADOLLAKE; Q’KËRSHËLLON
  KURPA ÇANATROLLAKE; ANADOLLAK OR ÇARABOLLAK, LENI KOKAT N’SHQIPTARI;
  GJENI KRROKAT SHKRIPKAVRRI; JANË RINGJALLUR,ZANË PRIBALLUR O, NDËRGJEGJJA
  NGA ZOTI KËTI DHEU; OREEE, PËRGJEGJJA:O,PREJ GJERGJA KASTRIOTI SKËNDËRBEU!
  MANI,USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *